Kelle paça fiyatları arttı! Kelle paça yemek artık lüks tüketime girdi!

Kelle paça fiyatları arttı! Kelle paça yemek artık lüks tüketime girdi!
Yeni yıl öncesi ve yeni yılın ardından özellikle gıda ürünlerinde yaşanan zam artışları devam ediyor. Vatandaş, en temek gıda ürünlerini almakta bile zorlanırken, et ve et ürünleri ise tamamen lüks tüketime girdi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'deki kasaplarda fiyat araştırması yaparken elde ettiği verileri paylaştı. Ömer Fethi Gürer’in yaptığı paylaşımlarda, kelle paça çorbasının tüketiminin artık lüks bir tüketim olduğunun altı çizildi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamasında; ‘’Kelle paça çorba bazı restoranlarda 60-80 lira arasında fiyatlanır oldu. Emekli için kelle paça çorbası da lüks oldu.’’ dedi.

SAKATAT FİYATLARI DA ARTTI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Ulukışla İlçe Başkanı Hüseyin Toker ile Ulukışla ilçesinde yer alan bir kasapta et, ciğer, sakatat ve kuyruk yağı fiyatlarını sordu, etin yanında sakatat fiyatlarının da ilçelerde dahi ciddi artışı dikkat çekti. Ulukışla ilçesinde yer alan kasabın sahibi İsmail Doğan; İstanbul’da ve bazı büyükşehirlerde 200 TL olan ciğerin, Niğde ve çevresinde 140 TL ile 150 TL, geçen sene 80 TL ile 90 TL arasında olan kuyruk yağının ise 130 TL’den satıldığını belirtti. Kasap İsmail Doğan açıklamalarında; ‘’Haftası haftasını fiyatlar tutmuyor. Vatandaş et alımını fiyatlar nedeni ile kıstı. Kesilen hayvan sayısı azaldı. Kasap gideri kira, elektrik başta olmak üzere arttı. Gelir daraldı.’’ ifadelerini kullandı.

KUYRUK YAĞI 100-200 GRAM ALINIYOR

Kasap İsmail Doğan, sakatat ve kuyruk fiyatlarının artışlarının tüketiciyi olumsuz yönde etkilediğinin altını çizerek; ‘’Kilo ile alım yapan çok az. Genel olarak 100-200 gram kuyruk yağı alınıyor.’’ ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların yanı sıra, son dönemlerde kesime gönderilen hayvan sayılarında düşüş olduğu da ifade edildi.